Nacionalinis elektrikų profesinio meistriškumo konkursas

2022 m. gegužės 10 dieną buvo organizuotas Nacionalinis elektrikų profesinio meistriškumo konkursas. Konkursą organizavo dvi bendradarbiaujančios profesinio mokymo įstaigos: Elektrėnų profesinio mokymo centras ir Alytaus profesinio rengimo centras. Konkurse galėjo dalyvauti visi norintys tiek profesinio mokymo, tiek darbo rinkos mokiniai. Konkursinė diena neprailgo, nors buvo organizuota dviem kryptimis: dalyviams ir svečiams. Džiugu, kad šis konkursas yra puikus bendradarbiavimo pavyzdys tarp darbo rinkos ir profesinio mokymo atstovų. Pagrindinis profesinio meistriškumo konkurso tikslas – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą ir aukštesniuosius mąstymo gebėjimus – gebėjimą kūrybiškai taikyti įgytas žinias, savarankiškumą ir atsakomybę.

Konkurse dalyvavo keturiolika konkurso dalyvių, kurie buvo suskirstyti į du pogrupius: pirminio profesinio mokymo grupė ir tęstinio profesinio mokymo grupė. Renginyje dalyvavo aštuonių profesinių mokyklų mokiniai: Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro, Panevėžio profesinis rengimo centro, Jonavos politechnikos mokyklos, Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro, Elektrėnų profesinio mokymo centro, Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos, Vilniaus technologijų mokymo centro ir Alytaus profesinio rengimo centro. Konkurso dalyviai turėjo atlikti dvi užduotis, kurioms buvo skirta po 2 valandas.

Užduotys buvo vertinamos komisijos, kuri buvo sudaryta iš darbdavių atstovų – Domanta Fartuškevičius (UAB RNDV Group“), Andrius Perevičius (Schneider Electric) ir Vaclovas Žusinas (Schneider Electric).

Nacionalinio elektrikų profesinio meistriškumo konkurso nugalėtojai:
Pirminio profesinio mokymo grupė:
1 vietos laimėtojas – Martynas Šambaravičius iš Alytaus profesinio rengimo centro (mokytojas Rokas Grabauskas).
2 vietos laimėtojas – Gytis Asipauskas iš Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro (mokytojas Gintautas Dervinis ir mokytoja Galina Kopteva).
3 vietos laimėtojas – Airydas Bulvinas, iš Jonavos politechnikos mokyklos (mokytoja Rita Muliarovienė).

Tęstinio profesinio mokymo grupė:
1 vietos laimėtojas – Vilius Voveris iš Elektrėnų profesinio mokymo centro (mokytojas Vytautas Bražinskas).
2 vietos laimėtojas – Vitalij Gaškov iš Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro (mokytojas Gintautas Dervinis ir mokytoja Galina Kopteva).
3 vietos laimėtojas – Mindaugas Klimavičius iš Alytaus profesinio rengimo centro (mokytojas Ramūnas Vaitkevičius).

Kita labai įdomi renginio dalis buvo skirta svečiams, kurie galėjo išgirsti įvairius pranešimus ir sudalyvauti viktorinoje. V. Radziukynas iš Lietuvos energetikos instituto kėlė klausimus apie ateities iššūkius energetikos sektoriuje. A. Jarmolajev iš UAB In Re skaitė paskaitą apie Dassault systemes Solidworks Edu akademinę programą. N.Sakalauskienė iš Žilinskis ir Co organizavo viktoriną energetikos klausimais. Apie tarptautinę praktiką užsienyje be emigracijos kalbėjo UAB RNDV Group personalo atrankos projektų specialistė E.Niparė.

Tokius renginius verta kartoti, nes visi dirbame vieningo tikslo link. Profesinis mokymas edukuoja mokinius, instruktuoja apie darbo rinkos poreikius, pasiūlą ir paklausą. Darbo rinka suinteresuota gauti kokybiškai dirbančius, efektyvius, motyvuotus meistrus. Sujungus šias dvi jėgas galima pasiekti didelių rezultatų.

\"DSC_1\"

\"DSC_7740\"

\"DSC_7743\"

\"DSC_7775\"

\"DSC_7784