Š.m. rugpjūčio 23-25 dienomis Šventojoje vyko profesinio meistriškumo konkursas

Š.m. rugpjūčio 23-25 dienomis, Šventojoje, poilsio bazėje “Energetikas” palydėti vasaros ir pasitikrinti savo profesines žinias būrėsi Lietuvos pramonės ir energetikos įmonių jaunimas. Daugiau nei 140 dalyvių iš visos Lietuvos atvyko į jubiliejinį 10-ąjį, tradicija tapusį, Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos jaunimo profesinio meistriškumo konkursą. Skatinti Lietuvos energetikos ir pramonės įmonėse dirbantį jaunimą gilinti savo profesines žinias, kelti kvalifikaciją, nuolat sekti ir įsisavinti technines naujoves, pasidalinti patirtimi – tokiais tikslais konkursą organizavo Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacija. Lietuvos elektros energetikos asociacija buvo šių varžybų rėmėja.

Į konkursą atvyko jaunimas iš AB “Lietuvos energijos gamyba“, UAB TETAS, AB LITGRID, UAB Vilniaus energija, UAB “Elektrėnų komunalinis ūkis“, VĮ Ignalinos atominė elektrinė, AB „Achema“, AB „Klaipėdos energija“, AB LESTO, bei AB “Panevėžio energija” energetikos įmonių.

Iš viso buvo parengti 33 pareigybių testai po 15 klausimų, Elektros energetikos srityje buvo sprendžiami šių pareigybių testai: AĮ elektros linijų elektriko, AĮ elektros pastočių elektriko, dispečerio, elektros apskaitų specialisto, elektriko kabelininko, budinčio elektromonterio, elektros šaltkalvio, apšvietimo elektriko ir RAA įrenginių specialisto.

Daugiausiai pirmų vietų iškovojo AB „Klaipėdos energija“ komanda, o Mindaugas Donbrauskas, sprendęs testus 96% tikslumu, buvo apdovanotas specialiuoju sveikatos centro \”Energetikas\” įsteigtu prizu. Suvedus testų sprendimo, komandų prisistatymo ir tinklinio varžybų rezultatus, didžiausią komandinį balą surinko AB „Panevėžio energija“, antroji vieta atiteko AB “Klaipėdos energija“, o tretieji liko UAB “Elektrėnų komunalinis ūkis”.

Meistriškumo konkurso nugalėtojams ir prizininkams rugsėjo 14-19 dienomis organizuojama kelionė į Čekijos Respubliką, aplankant energetikos įmonių objektus.