Rugpūčio 16 d. vyko profesinio meistriškumo varžybos Latvijoje

Koncerno LATVENERGO dukterinė įmonė AB „Skirstomieji tinklai“ savo profesinio mokymo poligone Aiviekstėje (Latvija)  rugpjūčio 16 d. surengė energetinių įmonių profesinio meistriškumo varžybas, kuriose pirmą kartą dalyvavo ir Asociacijos dvi narės: įmonės UAB „Anykščių  energetinė statyba“ ir A. Žilinskio ir ko UAB.
Asociacijos įmonėms sekėsi neblogai: iš 24 dalyvavusių komandų užimta 9 vieta („Anykščių energetinė statyba“) ir 11 vieta (A. Žilinskio ir ko UAB).
UAB „Anykščių energetinė statyba“ komanda iškovojo pirmąją vietą „1 kV KL galinės movos montavimas“ rungtyje,  A. Žilinskio ir ko UAB – pirmąją vietą „Saugumo technikos pažeidimų identifikavimas darbo vietoje“ rungtyje bei antrąją vietą „20 kV skirtuvo pavaros reguliavimas“.
UAB „Anykščių energetinė statyba“ komandai vadovavo gen. direktorius A. Bitinas, o ją sudarė – darbų vadovas D. Radzevičius, elektromonteriai D. Bilūnas, M. Urbonas ir R. Žemaitis. A. Žilinskio ir ko UAB komandą sudarė: darbų vadovas T. Donėla ir darbų vykdytojai – elektromontuotojai J. Pilvelis, S. Onusaitis ir D. Kučinskas.
Profesinio meistriškumo varžybų nugalėtojais tapo privataus kapitalo elektromontavimo įmonė „Delta EM“ iš Rygos, antrąją vietą užėmė statybos – remonto brigada iš Bauskės, o trečiąją – jų kolegos iš Tukums miesto.
Svečių iš Švedijos brigada pademonstravo kaip sunkiomis klimatinėmis sąlygomis nenaudojant mechanizmų ir technikos pašalinti medžius, užkritusius ant oro linijų. Švedų firmos savininkas ir tokio serviso ekspertas – buvęs medkirčių pasaulio čempionas.

Akimirkas iš profesinio meistriškumo varžybų galite pamatyti nuotraukų galerijoje.

Varžybų rezultatų lentelė.