Išrinkti geriausi lietuviški BIM projektai

Trečius metus iš eilės įvyko konkursas „Lietuvos BIM projektai“. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti konferencijos „Skaitmeninė statyba 2018. Vilnius“ metu balandžio 27 d.  Savo pasiekimus, naudojant statinio informacinio modeliavimo (BIM) technologijas, pristatė stipriausios Lietuvos įmonės. Kategorijoje – geriausias inžinerinių tinklų BIM projektas, nugalėjo A. Žilinskio ir ko UAB projektavimo įmonė UAB „Projektai ir Co“, už projektą – Giedraičių transformatorių pastotės rekonstravimas.

BIM pagrindu paremtas modelis (angl. Building information modeling) buvo privaloma sąlyga rengiant visus projektus. Konkurso komisijai buvo pateikti tik 26 projektai. Tai rodo, kad BIM technologija Lietuvoje dar nėra labai plačiai paplitusi, ir dar tik skinasi kelią gerinant projektavimą, statybą ir eksploataciją.

\”Dalyvauti ir nugalėti šiame, jau trečius metus vykstančiame, konkurse buvo neįkainojama patirtis. Surizikavome ir pirmą kartą konkurso istorijoje pateikėme vertinimui BIM metodikoje bei aplinkoje parengtą elektros energetikos objektą. Energetikoje BIM metodologija yra visiškai nauja sritis, todėl šį apdovanojimą vertiname kaip įpareigojimą pradėti BIM procesų taikymą visuose elektros energetikos sektoriaus projektuose\”, – sako UAB „Projektai ir Co\” direktorius Tomas Gudaitis.