2016-06-01 vyks konferencija \”Baltic Power Conference 2016\”

\"\"Elektros jungtys, apjuosusios Baltijos jūrą, sujungė Baltijos ir Šiaurės šalis į gerai integruotą elektros rinką. Sprendimai, priimami didelėse kaimyninėse rinkose Lenkijoje, Švedijoje ir Suomijoje, turės reikšmės ir greta esančių valstybių pasirinkimams energetikos sektoriuje.

Pirmoji Baltijos ir Šiaurės šalių energetikos strategijų konferencija – kvietimas kokybiškai ir profesionaliai diskutuoti svarbiomis temomis, kurios turi reikšmės artimiausių metų ir dešimtmečių investicijoms elektros tinklų ir gamybos srityje.

Renginyje bus pristatomos svarbiausios Baltijos jūros regiono šalių energetikos strategijų gairės. Energetikos įmonių ir vyriausybių, reguliuojančių institucijų ir mokslo centrų ekspertai ir specialistai susitiks pasidalinti patirtimi ir įžvalgomis, kaip geriausiai galime išnaudoti sujungtų rinkų privalumus vartotojų naudai. Išsamiai bus pristatytas Europos perdavimo sistemų operatorių rengiamas dešimtmetis tinklų plėtros planas, tarptautinį kontekstą energetikos sektoriuje analizuos Europos institucijų ir Baltijos jūros regiono šalių politikai ir pareigūnai.

Renginys nemokamas. Konferencija vyks verslo centre „Pirklių klubas“, Gedimino pr. 35, Vilnius. Pranešimų ir diskusijų kalba – anglų, su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą.

Registracija el. paštu litgrid@litgrid.eu iki gegužės 24 d.

Konferencijos programa.

Konferenciją organizuoja Europos elektros perdavimo sistemų operatorių asociacija ENTSO-E ir Baltijos šalių elektros sistemų operatoriai.

\"\"