2016-02-05 tarptautinė konferencija-diskusija „Ateities mokykla. Pokyčiai šiandien“

Š. m. vasario 5 d. LPK rengia tarptautinę konferenciją-diskusiją „Ateities mokykla. Pokyčiai šiandien“, kurioje kartu su mokytojais bus aptariama, kokie pokyčiai būtini mokyklose, koks vaidmuo šiame etape turi tekti valstybei, verslui, savivaldybei ir tėvų bendruomenėms.

Konferencijoje dalyvaus ir pranešimą apie ateities švietimo pagrindą skaitys pasaulyje plačiai žinomas profesorius Patrikas Diuparkas (Patrick Duparcq), JAV dėstytojas, dėl savo novatoriškų idėjų apie poreikį keisti mokymosi būdus pakviestas eiti atvykstančiojo dekano švietimo programoms pareigas Kazachstano Nazarbajevo universitete.

Suomijos nacionalinės švietimo tarybos patarėjas švietimo klausimais Riku Honkasalo pristatys Suomijos švietimo reformą ir jos sėkmės veiksnius. Ši taryba yra Suomijos nacionalinės plėtros agentūra, atsakinga už ankstyvojo ugdymo ir priežiūros, priešmokyklinio, pagrindinio, bendrojo ir profesinio lavinimo vidurinių mokyklų, taip pat suaugusiųjų švietimą ir mokymą.

Konferencija rengiama Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, kur tuo metu vyks  XIV tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „STUDIJOS 2016“ (informacija apie  parodą – http://www.litexpo.lt/lt/event/108/show).

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas, tačiau būtina registracija programoje nurodytais kontaktais.

Konferencijos programa.