\”Tyrėjų naktis\” Lietuvos energetikos institute

Praėjusį penktadienį, rugsėjo 26 dieną visoje Lietuvoje įvyko išskirtis renginys \”Tyrėjų naktis\”, kurios metu mokslo ir tyrimų laboratorijų bei centrų durys buvo atvertos plačiajai visuomenei. Renginio metu mokslininkai ir tyrėjai kvietė susipažinti su naujausiais tyrimais, inovacijomis bei išradimais.

Prie šio renginio organizavimo taip pat prisidėjo Lietuvos energetikos institutas (LEI) , kuriame įvairiausio amžiaus grupių svečiai lankė laboratorijas, patys galėjo atlikti bandymus bei plačiau susipažinti su atsinaujinančia, vandenilio bei branduoline energetika. Renginyje taip pat dalyvavo ir viktorinos prizus įsteigė viena didžiausių A. Žilinskio ir ko UAB. Šios įmonės atstovė Ligita Miščikienė skaitė pranešimą apie įmonės veiklą, kvietė jaunimą rinktis energetiko specialybę. \”Tyrėjų naktyje\” LEI taip pat viešėjo ir su tyrimu centrų bei laboratorijų veikla susipažino Lietuvos elektros energetikos asociacijos atstovas (LEEA) Arvydas Sedekerskis.  Atstovas instituto darbuotojams įteikė atminimo knygas apie pirmąsias elektrinės Lietuvoje.

Renginio pabaigoje visi \”Tyrėjų nakties\” lankytojais dalyvavo viktorinoje – protmūšyje, kurio metu daugiausiai klausimų buvo susijusių su energetika. Trys geriausiai pasirodžiusios komandos buvo apdovanotos įmonės A. Žilinskio ir ko UAB įsteigtais prizais.

\"DSC_4107\" \"DSC_4117\" \"DSC_4144\" \"DSC_4155\"