2013 m. lapkričio 21-22 d. vyks tarptautinė konferencija “Arbitražas: jo taikymo Europos Sąjungos valstybėse narėse patirtis ir plėtros perspektyvos Lietuvoje”

2013 m. lapkričio 21-22 dienomis Lietuvos arbitražo asociacija organizuoja tarptautinę konferenciją “Arbitražas: jo taikymo Europos Sąjungos valstybėse narėse patirtis ir plėtros perspektyvos Lietuvoje”. Konferencija vyks Vilniuje ir šis renginys turi Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai 2013 m. statusą.

Renginys skirtas Lietuvos įmonių ir jų teisės padalinių vadovams, visų rūšių organizuotų verslo struktūrų (asociacijų, konfederacijų ir kt.,) ir valstybinių institucijų darbuotojams, kurių interesai ar vykdomos funkcijos vienaip ar kitaip yra susijusios su tarptautiniu verslu, jo plėtra, palankių verslo sąlygų sudarymu ar užtikrinimu.

Pagrindinis renginio tikslas – supažindinti verslo visuomenę su viena iš esminių normalaus tarptautinio komercinio bendradarbiavimo sąlyga – galimybe išspręsti kylančius ginčus arbitražo (t.y. alternatyviu teisminiam) būdu, akcentuojant šio būdo ypatumus ir privalumus, lyginant su bylinėjimusi valstybės teismuose, o taip pat – pasidalinti plačia tarptautine ginčų sprendimo arbitraže praktika skirtingose šalyje bei ypatybėmis tam tikruose verslo sektoriuose.

Konferencijoje pranešimus skaitys apie 20 aukščiausio lygio specialistų tiek iš vakarų, tiek iš rytų šalių bei Lietuvos pagrindinių eksporto – importo partnerių. Konferencijos metu vyks sinchroninis vertimas iš/į lietuvių, anglų, rusų kalbas.

Registracija vyksta iki š. m. lapkričio 15 d., registracijos formą nusiunčiant el. paštu info@vilniausarbitrazas.lt arba faksu (8 5) 239 6589.

Daugiau informacijos: info@vilniausarbitrazas.lt, arba Lietuvos arbitražo asociacijos vykdančioji direktorė Aurelija Maldutytė mob. 8 618 59797.

Konferencijos programa.