2014-12-09 vyks tarptautinė inovacijų konferencija \”Ekonomikos transformacija: žingsnis į ateitį\”

Ūkio ministerija kviečia dalyvauti jau septintą kartą organizuojamoje tarptautinėje inovacijų konferencijoje, kuri įvyks šių metų gruodžio 9 dieną. Konferencijos tema – „Ekonomikos transformacija: žingsnis į ateitį“. Konferencijoje daugiausia dėmesio bus skiriama inovacijomis grindžiamos ekonomikos transformacijai.

Konferencijoje Lietuvos ir užsienio pranešėjai pasakos apie inovacijų svarbą ekonomikos transformacijos procesui, aptars, kokią įtaką inovacinė veikla turi tolesnei pramonės raidai ir kokios galimybės atsivers Europos šalims įvykus ekonomikos transformacijai. Taip pat bus aptariama tarptautiškumo svarba mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje Europos regione, įvertinant šalių bendradarbiavimą sumanios specializacijos kontekste.

Konferencijoje dalyvaus garsūs pranešėjai: žurnalistas, rašytojas, mokslininkas, buvęs „Financial Times“ gamybos redaktorius, knygos „Naujoji pramonės revoliucija: vartotojai, globalizacija ir masinės produkcijos pabaiga“ autorius Peteris Marshas ir Kembridžo universiteto Teisės verslo mokyklos verslumo studijų profesorius emeritas Alanas Hughesas. P. Marsho pranešimo tema – „Naujoji pramonės revoliucija: galimybės Europai“, A. Hughesas skaitys pranešimą tema „Inovacijų politika, pramonės politika ir strateginiai pasirinkimai pramonės transformacijai“.

Popietinėje konferencijos dalyje vyks keturių pogrupių diskusijos, per kurias Baltijos jūros regiono verslo, mokslo, akademijos ir vyriausybinių organizacijų atstovai dalysis patirtimi ir įžvalgomis apie sveikatos technologijas, įtraukią ir kūrybingą visuomenę ir tvarius miestus, galės užmegzti naujų ar plėtoti esamus bendradarbiavimo ryšius pagal sumanios specializacijos kryptis.

Per konferenciją bus įteiktas kasmetinio Ūkio ministerijos konkurso „Verslo ir mokslo partnerystė 2014“ prizas, Lietuvos verslo konfederacijos prizas „Metų paslauga 2014“ ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Lietuvos inovacijų centro prizas „Už ilgalaikę ir sėkmingą inovacijų plėtrą“.

Šiais metais konferencija organizuojama kartu su Europos Komisijos Jungtinių tyrimų centru, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, Lietuvos inovacijų centru, Lietuvos pramonininkų konfederacija ir Lietuvos verslo konfederacija.

Konferencija vyks Vilniuje viešbutyje „Artis Centrum Hotels“ (Totorių g. 23). Renginio pradžia 9 val. (registracija nuo 8 val.).

Registracija į konferenciją.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas.